ÖZELLİKLE İslam ve Türk düşmanlığının arttığı bir ortamda, Almanya'daki Türk toplumunun çok daha duyarlı olduğuna işaret eden Büyükelçi Aydın, "4’üncü yılını tamamlayan NSU davasından yegane beklentimiz ve dileğimiz 3.5 milyon Türk toplumu başta olmak üzere Almanya'daki herkesin vicdanını rahatlatacak, tatmin edecek kararın çıkmasıdır. Vatandaşlarımızın güvenliği ve emniyetinden en başta buradaki makamlar sorumludur” dedi.
NSU cinayetleri dışında faili meçhul, ırkçı-yabancı düşmanlığı saikli cinayetlerin faillerinin de ortaya çıkartılmasını isteyen Büyükelçi

Aydın, şöyle devam etti:
“Bu cinayetler sıradan suç olarak görülemez. Vatandaşlarımız etnik kökenleri nedeniyle hedef olan, onları korkutmayı ve sindirmeyi amaçlayan bu saldırıların aynı zamanda birer terör eylemi olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla Türk toplumunun mensuplarını hedef alan bu cinayetlerin ve terör saldırılarının benzerlerinin yaşanmaması için ilgili makamların her türlü önlemi almaları zorunludur.”
Dört yıl geçti, 365 duruşma yapıldı ama...

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen NSU davasında ilk kurbanlardan Enver Şimşek'in ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 2012 yılında NSU konusunda her şeyin aydınlatılacağı sözünü verdiğine işaret ederek, "Müvekkillerim, Başbakan Merkel'in söz vermesini ciddiye aldılar. Beş yıl geçti, 2017'deyiz. Dört senedir dava sürüyor, 365 duruşma günü yapıldı. Hiçbir şey açıklığa kavuşturulmadı.

BEKTAŞ CİNAYETİ DE BENZİYOR
Avukat Onur Özata, Berlin'de 5 Nisan 2012'de Burak Bektaş adlı bir Türk gencinin öldürüldüğünü anımsatarak, bu cinayetin de NSU cinayetleriyle benzerlik taşıdığını ve hala aydınlatılamadığını anımsattı.

POLİS, KURBANIN EŞİNİ SUÇLADI
NSU terör örgütü tarafından öldürülen Enver Şimşek’in oğlu Abdülkerim Şimşek de Alman polisi tarafından cinayetler soruşturulduğunda babasının öldürülmesi konusunda annesinin suçlandığını ve iftiralar atıldığını anlattı.


Hürriyet