DER SPIEGEL: Gazze yardım konvoyuna İsrail'den kanlı saldırı: Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna İsrail komandaları sabaha karşı saldırdı. Televizyonların verdiği haberlere göre askeri operasyonda 16 kişi öldü. Türkiye İsrail'in operasyonunu kınarken, İsrailli bir bakan, "ölenler için üzgünüz" açıklaması yaptı.

BBC: İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna operasyon düzenledi. Saldırıda en az 2 kişi öldü. İsrail güçleri, 600 kişiyle birlikte yola çıkan gemileri sabaha doğru bastı.

CNN International: İsrail ordusu, Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine operasyon düzenledi. Sabaha karşı saat 04.30'da askeri helikopterlerle gelen İsrail komandoları, yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine indi. CNN'de yer alan habere göre, gemide bulunan bir kişi Twitter'e şunları yazdı: Askeri helikopterlerden atlayan İsrail komandoları Türk gemisine indikten hemen sonra silahsız sivillere ateş etmeye başladı" dedi.

EL CEZİRE: Gazze'ye uygulanan ablukayı kırmak amacıyla bölgeye yardım malzemesi götüren gemilere İsrail güçleri saldırdı. İsrail ordu radyosu, Pazartesi sabah erken saatlerde yapılan operasyonda 16 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını açıkladı. Yardım taşıyan gemilere Gazze'ye 65 kilometre mesafede uluslararası sularda müdahale edildi.

DIE WELT: İsrail komandoları yardım konvoyuna askeri müdahalede bulundu. İsrail ordusu, Filistine yardım malzemesi götüren ve içinde yüzlerce kişinin bulunduğu bir gemiye askeri operasyon düzenledi. Olay sonrası ölü ve yaralılar var.

THE NEW YORK TIMES: Haber ajansları İsrail ordusunun Gazze’ye binlerce ton yardım taşıyan bir konvoya saldırması sonucu en az 14 kişini öldüğünü ve 30 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yardım konvoyundaki aktivistlere göre, Pazar gece yarasından kısa bir zaman sonra İsrail savaş gemileri uluslararası sularda seyreden yardım gemilerinin yolunu kesti. Bir İsrail televizyonu 10 kişini öldüğünü belirtirken, İsrail ordu radyosu ise 3 İsrail komandosunun hafif yaralandığını açıkladı. Challenger-1 gemisinde bulunan Özgür Gazze Hareketi temsilcisi Huwaida Arraf, telefonla yapılan bağlantıda İsrail askerlerine tamamen silahsız siviller olduklarını söylediklerini ve şiddet kullanmamalarını istediklerini belirtti.

THE WASHINGTON POST: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yardım ulaştırmak isteyen konvoya komandoların saldırı düzenlemesi sonucu Filistin'e yardım götüren gemideki en az 10 aktivistin öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusu açıklamasında, askerlerin konvoydaki 6 geminin güvertesinde bıçak ve sopalı saldırıya uğradığını belirtti.

Açıklamada, bir aktivistin askerlere ait bir silahı ele geçirdiği ve silahın ateş aldığı belirtildi. Ancak silahın aktivist tarafından mı yoksa yanlışlıkla mı ateşlendiği konusunda bir açıklama yapılmadı. 

SKY TV: İngiliz televizyon kanalı, görgü tanıklarına dayanarak gemidekilerin, İsrailli askerlere bıçak, sopa ve baltalarla saldırdığını, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın  saldırıları en ağır şekilde protesto ettiğini aktardı.

Sky ayrıca, saldırının Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yapılacak görüşme öncesinde gerçekleştiğine dikkati çekti.

TELEGRAPH: İsrail komandolarının abluka altındaki Filistin yerleşimi Gazze'ye yardım götüre bir filoya saldırması sonucu yaklaşık 16 kişi hayatını kaybetti. Gemilerin güvertelerine helikopterlerden sarkıttıkları iplerle çıkarma yapan İsrail askerleri ile aktivistler arasında kavga çıktı.

Yardım konvoyu sözcülerinden Greta Berlin, kendisine 10 kişinin öldüğü, onlarca insanın da yaralandığının söylendiğini belirtti. Berlin İsrail askerleri "silahsız sivillere" saldırmakla suçladı. Bir İsrail radyo istasyonu ise devam eden operasyonda 14 ile 16 arasında ölü olduğunu söyledi ve saldırının kendilerini amaçlarından alıkoyamayacağını belirtti.

ABC: Bir İsrail ordu sözcüsü, "gemilere binen  askerlerin silah kullanımını da içeren şiddetle karşılaştığı ve bunun İsrail  askerlerini güç kullanmaya zorladığını" belirtti.

MSNBC: İsrail televizyonu ve "eylemci  grubunun bir avukatına" dayanılarak verilen bilgilere göre, İsrail donanma komandoları kuşatma altındaki Gazze'ye yardım ve Filistin yanlısı eylemcileri taşıyan 6 gemiden en az  birine saldırdı.