İNCELEMEYE ALINDI

Eski karısı Nicole Brown Simpson ve arkadaşı Ron Goldman’ı vahşice öldürmekle suçlanarak tüm dünyanın büyük ilgisini çeken ve 10 ay süren tartışmalı bir yargılama süreci sonucunda aklanan O J Simpson’ın cinayetlerin yaşandığı dönemde oturduğu evin bahçesinde bir bıçak bulundu. Bıçağın Los Angeles Polisi tarafından incelemeye alındığı açıklandı.

KİMSEYE SÖYLEMEDİ

Los Angeles Polis Teşkilatı (LAPD) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, bir kaç sene önce inşaat işçisi olduğunu iddia eden bir kişinin bıçağı Simpson’ın evinde bulduğunu söyleyerek görevde olmayan bir polis memuruna teslim ettiğini söyledi. Polis memurunun “davanın kapandığını” varsayarak bıçağı ele geçirdiğini kimseye söyleme gereği duymadığı belirtildi. LAPD yetkilileri bıçağın varlığından haberdar olduktan sonra derhal DNA testi yapılması ve bıçak üzerinde herhangi bir kanıt bulunup bulunmadığının anlaşılması için harekete geçtiklerini dile getirdi.


BU KANIT SAHTE OLABİLİR
Ancak yetkililer bıçağın dünyaca ünlü Amerikan futbolu yıldızının yargılandığı ünlü dava ile bağlantılı olup olmadığını henüz kesinleştirmediklerinin altını çizdi ve “bu kanıt sahte olabilir” dedi.

YENİDEN YARGILANMAYACAK
NBC News ele geçirilen bıçağın “cinayet silahının tanımlarına uyduğunu” öğrendiklerini söyledi.
ABD’de yürürlükte olan çifte yargılama yasaları gereği şu anda silahlı soygun ve adam kaçırma suçlamalarıyla Las Vegas’ta hapis yatmakta olan Simpson eski karısının cinayeti ile ilgili yeni bir kanıt elde edilse bile yeniden yargılanamayacak.




KAÇMAYI SEÇMİŞTİ
Ancak 33 yıl hapis cezası almış olan Simpson gelecek yıl kefaletle serbest kalma hakkını elde edecek. Nicole Brown Simpson ve Goldman’ın cinayeti ile ilgili olası tüm gelişmelerin kefalet kararını doğrudan etkilemesi bekleniyor. 1994 yılında “Juice” lakaplı Simpson’ın eski karısı Nicole Brown ve arkadaşı Ronald Goldman kafa ve boyunlarından bıçaklanarak öldürülmüştü. Savcılık cinayetlerden sonra baş şüpheli Simpson’ın teslim olmasını istemiş ancak ünlü sporcu kaçmayı seçmişti.


SAVUNMA EKİBİ
90 dakika süren ve televizyonlarda canlı yayınlanan bir kovalamacanın ardından Simpson teslim olmuş ve Los Angeles’ın en ünlü avukatlarından oluşan bir savunma ekibi kurmuştu.Kardashian kardeşlerin babası Robert Kardashian’ın da aralarında bulunduğu avukatlar O J Simpson’ın suçsuz bulunmasını sağlamayı başarmıştı.