323 milyar euroluk dış borcu ile ‘iflas’ın eşiğinde olan Yunanistan bu iddiayı konuşuyor. Live Science’da yayımlanan bir yazıya göre Atina’da bulunan tarihi tapınak Akropolis'in altında tarihi gümüş sikkeler bulunuyor. Değerinin milyarlarca euro olduğu tahmin edilen sikkelerin Yunanistan’ın dış borcunu ödemesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

Kanadalı Profesör Spencer Pope ve ekibinin araştırmasında şu ifadeler yer alıyor, “Eski tarihçilerin yazdıklarına göre Atinalılar paralarını Akropolis’in altında tutuyorlardı. Fakat tam olarak nerede bulunduğu belli değil. 433 yılına ait bulunan bir kayda göre 3 bin tarihi paranın Akropolis’e saklanmak için gönderildiği belirtiliyor.”

Araştırmacıların Live Science’a yaptıkları açıklamaya göre Akropolis’te bulunan paraların bir kısmının altın da olabileceği ifade ediliyor. Antik Yunan’da 1 altın sikkenin 14 gümüş sikke değerinde olduğu ifade ediliyor.

Eski yazıtlara göre paraların Akropolis’in tam olarak neresinde saklandığı ifade edilmiyor. Haberi okuyan Yunanlı okurlar ‘ülkenin borcunun Akropolis’in altında yatan paralardan’ ödenebileceğini yorumlarını yaptı.