Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunan sekiz mahkum bu sabaha karşı kurşuna dizilerek idam edildi. BBC Türkçe servisinin haberine göre, infazlar Nusakambangan adasındaki Besi hapishanesinde gerçekleştirildi. Bu kişilerle birlikte idam edileceği açıklanan Filipinli bir kadının infazı ise son anda ertelendi.

İdam edilenler arasında Andrew Chan ve Myuran Sukumaran adlı iki Avustralya vatandaşı da bulunuyor. Avustralya, infazlara tepki olarak Cakarta büyükelçisini geri çekti.

Avustralya Başkanı Tony Abbott da iki vatandaşlarının infazını "gereksiz ve zalimce" diye niteledi. Endonezya'nın egemenliğine saygı gösterdiklerini ama infazları da kınadığını belirten Abbott, "Hiçbir şey olmamış gibi davranamayacaklarını" söyledi.

İdam edilen diğer kişilerin dördü Nijerya, biri Brezilya, biri de Endonezya vatandaşı.

Mary Jane Fiesta Veloso adlı Filipinli kadın mahkumun cezası ise Filipinler Cumhurbaşkanı'nın ricası üzerine ertelendi.

Veloso'yu eroini Endonezya'ya götürmesi için kandırdığı öne sürülen bir kişinin Filipinler polisine teslim olduğu belirtiliyor.

Endonezya Başsavcılığı sözcüsü, Veloso'ya Filipinler'de görülecek davada tanıklık yapma izni verileceğini söyledi.

Annesi Veloso'nun son anda kurtulmasını mucize olarak niteledi. Celia Veloso, "Çok mutluyuz İnanamıyorum. Kızımın yaşayacak olmasına inanamıyorum" dedi.