BOSTON - Karısını öldürdüğü için 1990 yılından bu yana Massachusetts eyaletindeki hapishanede kalan Michelle Kosilek, hormon tedavisi görerek, hayatını bir kadın olarak sürdürmeye başlamıştı. 
Kosilek, hapishanenin erkek mahkumların kaldığı bölümünde bir kadın olarak yaşamak zorunda kaldığı gerekçesiyle kadınlar bölümüne geçebilmek için olması gereken cinsiyet değiştirme operasyonunun masraflarının hapishane tarafından karşılanması talebiyle açtığı davayı eylül ayında kazanmıştı. 

Kosilek'in epilasyon masraflarını da hapishaneye ödetme talebini değerlendiren yargıç, mahkemenin hapishaneye bu yönde bir emir vermeyeceğini belirtti. 

Cinsiyet değiştirme ameliyatının, temyiz mahkemesinin bu konudaki kararı açıklanana kadar ertelenmesini hükmeden yargıç, epilasyon talebi için de ayrı bir dava açılması gerektiğine karar verdi. 

Federal Ceza İnfaz Kurumu'dan yapılan açıklamada, Kosilek'in istenmeyen kıllarının büyük bir bölümünün zaten alındığına karar verilmesinin ardından kendisine uygulanan epilasyon tedavilerine son verildiği belirtildi. Açıklamada, Kosilek'in kalan tüylerinden de jiletle keserek veya ağdayla kurtulabileceği kaydedildi.




AA