Suriye devlet televizyonu, yeni anayasanın 26 Şubat'ta referanduma sunulacağını duyururken, ordu da operasyonlarına son hızla devam ediyor. Humus'dan sonra Hama ve Şam'da da operasyonlar başladı.

ÖLÜ SAYISI 400'E ÇIKTI 
Suriye ordusu Humus kentine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Muhalifler, Suriye ordusunun Sünni semtleri vurmaya devam ettiğini iddia etti. Humus'ta petrol boru hattına da yine saldırı düzenlendi. Muhaliflerin kalesi olarak bilinen Humus'ta 3 Şubattan bu yana düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 400'ü geçtiği savunuluyor.

Suriyeli güvenlik güçleri Hama'da dört semtte operasyonlarını sürdürürken, başkent Şam'da zırhlı araçlar eşlinde Berze semtinde evlere baskın düzenleniyor. 


FRANSA SURİYE İÇİN 'YARDIM KORİDORU' İSTEDİ
France Info radyo kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Juppe, ''Suriye'de sivil halkı korumak ve insani boyut çok önemli''dedi.

Juppe, Suriye'nin uluslararası ceza mahkemesine şikayet edilmesinin sadece BM Güvenlik Konseyi kararıyla olabileceğine de dikkat çekti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği'nin Suriye konusunda yaptığı bütün önerileri Paris'in ortaklarıyla birlikte incelediğini açıklamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron önümüzdeki cuma günü Paris'te toplanarak, muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu'na askeri desteği konuşacaklar.


MISIR'DAN YENİ GİRİŞİM 
Mısır da, Suriye rejiminin yaptığı insan hakları ihlallerini kınayan bir BM Genel Kurul karar tasarısını tanıtım amacıyla BM Genel Kurulu üyeleri arasında dolaştırdı.

Arap Birliği tarafından son şekli verilen söz konusu karar tasarısında insan hakları ihlallerinin kınanmasının yanı sıra Suriye'de 11 aydan beri süren ihtilafı sona erdirmek amacıyla hazırlanan Arap Birliği planına destek verildi.

Karar tasarısında ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusunda karar almadaki başarısızlığının Beşşar Esad hükümetini ülkedeki muhalifleri ezmek amacıyla topyekün saldırıya geçmesi konusunda cesaretlendirdiği uyarısında bulunuldu.


 ntvmsnbc ve Ajanslar