Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, "Rusya ile Suriye arasında S-300 füzelerinin teslimatıyla ilgili anlaşma yürürlükte" dedi.

Suriye'ye kredi sağlaması konusunu da Rus yetkililerle konuştuğunu dile getiren Cemil, kredi konusunun bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inandığını belirtti.

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, kredinin miktarının belirlenmesi konusunda da görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

'ÇİN DE BİZİMLE HEMFİKİR'
Moskova ve Şam yönetimlerinin Suriye krizinden çıkış yolunun politik diyalogla çözülebileceği konusunda hemfikir olduklarını vurgulayan Cemil, Çin yönetiminin de Suriye ile aynı görüşü paylaştığını iddia etti.

'ESAD VE MUHALEFET ORTAK ÇALIŞMALI'
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, "terörist ve radikal grupları" ülkeden dışarı çıkarmak için Suriye hükümeti ile Suriye muhalefetinin ortak çalışması gerektiğini ileri sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Cenevre'deki Uluslararası Konferansı toplamak için çaba harcadıklarını, Suriye hükümetinin buna olumlu cevap verdiğini ancak muhalefetin aynı hassasiyeti göstermediğini belirtti.