Suriye 'deki Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı iddialarına bir yenisi daha eklendi. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Suriye hükümetinin geçtiğimiz ay kuzeydeki Sarakip kentinde kimyasal silah kullanmış olabileceğini işaret eden delillere ulaştığını belirtti.

BBC'nin bölgedeki muhabiri, Sarakip kentinde görgü tanıkları ve doktorlarla görüştü. Görgü tanıkları, Suriye ordusuna ait helikopterlerden iki adet zehirli gaz atıldığını ileri sürdü.

BBC'nin iddiasına göre, geçtiğimiz Nisan ayında Halep'in güney doğusundaki Sarakip kenti, Suriye ordusu tarafından bombalandı.

Bölgedeki hastanelerde görev yapan doktorlar, en az 8 kişinin nefes darlığı problemiyle kendilerine başvurduğunu belirtti. Bazı hastalar kusarken, bazılarının gözlerinde dezenformasyon oluştu. Bir kadın ise, bu şikayetlere bağlı olarak yaşamını yitirdi. Tedaviyi yapan doktorlar, kadının zehirlenme sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

BBC elinde bulunan birçok video kaydının, söz konusu iddiaları desteklediğini belirtti.

Suriye'deki Esed rejimi ise, halkına karşı kimyasal silah kullandığı iddialarını reddediyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanımının "kırmızı çizgileri" olduğunu açıklamıştı.

BM geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Suriyeli muhaliflerin kimyasal silah kullandığına dair ellerinde veri olduğunu belirtirken, İngiltere tam tersi bir iddiayı gündeme getirmişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığını gösteren delillere ulaştığını açıklamıştı.