22 Haziran 2008 tarihinde The New York Times gazetesi CIA'nin 11 Eylül saldırısı şüphelilerinin sorgulama teknikleri hakkında bir haber yayınlamış ve söz konusu haberde, bazı işkence tekniklerinin de kullanıldığı, 'Deuce Martinez' adlı CIA görevlisinin adı verilerek gündeme getirilmişti.

CIA, The New York Times gazetesine söz konusu sorguları yapan görevlinin adının açıklamamasını istemiş ancak gazete CIA'nin bu talebini reddettiğini bir yazıyla kamuoyuna duyurmuştu.

İncelemede, haberi yazan muhabir Scott Shane'nin kaynağının eski CIA görevlisi John Kiriakou olduğu ortaya çıktı. Kiriakou çıkarıldığı mahkemede işkenceli sorguları yürüten CIA görevlisinin adının kendisi tarafından deşifre edildiğini itiraf etti. Kiriakou 1990-2004 yılları arasında CIA karargahının yanı sıra bir çok yurtdışı operasyonda da görev almıştı.

Kiriakou'nun sızdırdığı bilgiler, 11 Eylül saldırıları ile ilgili olarak hazırlanan Komisyon Raporu'nda yer alan bazı bilgilerin yanlış olduğunun da ortaya çıkmasını sağlamıştı.