Katsav, Tel Aviv bölge mahkemesinde görülen davada, tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarından, geçen 22 Mart'ta 7 yıl hapis cezasına çarptırılmış; Katsav ayrıca 2 yıl tecilli hapis ve yanı sıra tazminat ödeme cezalarına mahkum edilmişti.

Mahkum edilmesinden sonra da masum olduğunu savunan ve temyize giden Katsav'ın başvurusu, Yüksek Mahkeme yargıçları Miriam Naor, Edna Arbel ve Salim Joubran tarafından reddedildi ve yargıçlar, Tel Aviv Bölge Mahkemesinin kararını oy birliği ile onayladılar. Böylece Katsav'ın, bugüne kadarki soruşturma ve davalarda adı "Alef" olarak geçen kadına tecavüz ettiği de kesinleştirilmiş oldu.

Yargıçlar, avukatların "Katsav ile Alef arasında romantik bir ilişki bulunduğu" yolundaki savlarını da kabul etmediler. Katsav'ın karar okunduğu sırada çok üzgün olduğu ve gözlerinin dolduğu da bildirildi.

Ordu radyosunun haberine göre, İsrail'in eski Cumhurbaşkanı 7 Aralık sabahı cezaevine girecek. Böylece İsrail tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı cezaevine giriyor. Katsav'ın cezaevinde bulunduğu sürede ayda 1200 şekel para alacağı; iki haftada bir ziyaretçi kabul edebileceği belirtilirken, aynı zamanda cezaevinde intihar etmemesi veya başka mahkumların saldırısına uğramaması için de tedbir alınacağı ifade ediliyor.