Uluslararası Af Örgütü'nün açıklamasına göre Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Baghpat köyünün erkeklerden oluşan yönetici heyeti, kardeşleri evli bir kadınla kaçan iki kadına tecavüz edilmesine ve çıplak olarak köyde gezdirilmesine karar verdi.

" Ceza " verilenlerden birinin Meenakshi Kumari isimli 23 yaşındaki bir kadın olduğu, diğerininse henüz çocuk olan Kumari'nin 15 yaşındaki kardeşi olduğu bildiriliyor. Kadınların alt kastlardan olduğu, kardeşlerinin kaçtığı kadınınsa üst kastlardan bir aileden geldiği bildiriliyor. Evleri aranan ve "ceza" verilen kadınlar, kendilerini kimsenin dinlemediğini, polisin de yardımcı olmadığını belirtiyor.


Uluslararası Af Örgütü'nün başlattığı imza kampanyasını şu ana kadar yaklaşık 70 bin kişinin imzaladığı ifade edildi. Kampanyaya destek verenler hükümetin olaya müdahale etmesini talep ediyor. Örgütten yapılan açıklamada, "Bu korkunç cezayı hiçbir şey haklı çıkaramaz. Bu adil değil ve yasalara aykırı. Yerel yetkililerin anında müdahale etmesini talep edin" ifadesi kullanıldı.