1860 Münih taraftarı olan 2 kişinin yargılandığı davaya bakan kadın yargıç Karin Jung, son duruşmada çok konuşulan bir karara hükmetti. Taraftarlara, “ya şartlı tahliye olmadan 15 ay hapis yatarsınız ya da Bayern mağazalarına gidip alışveriş yaparsınız” diyen yargıç Jung, Almanya’da günün en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başardı.

"KARŞI TARAFIN CANINI NASIL ACITACAĞIMI DÜŞÜNDÜM"
Ağustos 2014’te 1860 Münih II ve Bayern II takımları arasında oynanan maç sonrası, rakip bir taraftara saldıran ve üzerindeki formayı, şapkayı alarak yarı çıplak bir şekilde bırakan iki kişinin yargılandığı mahkemede ilginç diyaloglar yaşandı. Mahkemede sert adamı oynayan ikilinin tavrı üzerine 40 yaşındaki yargıç Karin Jung onların direncini kırmak için farklı bir yol izledi. Jung, yaptığı açıklamada, “Karşı tarafın canını nasıl acıtacağımı düşündüm ve aklıma böyle bir karar geldi. Ortaçağ tarihindeki gibi bir karar oldu ancak bu tip kişilerin ancak böyle kararlarla canını acıtabileceğimi biliyordum” diye konuştu.

"HAPSE GİRMEMEK İÇİN BAYERN FORMASI BİLE GİYECEKLER!"
Taraftarların avukatı Günter Reisinger ise, “Müvekkillerim Bayern taraftarından özür diledi ve her biri 500 Euro’luk harcama yaparak hatalarını telafi etmeye çalıştılar. Hapishaneye girmemek için gereken tüm şartları yerine getirmeye hazırlar. Bunun için Bayern forması bile giyebilecek durumdalar” ifadelerini kullandı.


 Koray DURKAL/Hürriyet