İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ortanca oğlu York Dükü Prens Andrew’ın eski eşi Sarah Ferguson’ın Prens’le bir randevu ayarlamanın bedeli olarak 500 bin sterlin istediği öne sürüldü.

İngiltere’nin olay yaratan haberleriyle tanınan pazar gazetesi News of the World’ün haberine göre, York Düşesi Sarah Ferguson, zengin bir işadamı rolünde kendisine yaklaşan gazetenin muhabirinden Prens’le bir randevu ayarlamak için 500 bin sterlin istedi.

İngiltere’nin uluslararası ticaret ve yatırımlar özel elçisi olan York Dükü’nün ticari ağırlığından faydalanmaya ve bunu paraya tahvil etmeye çalışmakla suçlanan Düşes Ferguson’ın yaptığı pazarlığın gizli görüntüleri de yayınlandı.

Geçen salı günü Londra’da çekilen görüntülerde Sarah Ferguson’ın işadamı rolünde kendisine yaklaşan gazetecilere “500 bin sterline size istediğiniz her kapıyı açabilirim” şeklinde sözler verdiği duyuluyor. Düşes’in 40 bin dolarlık peşin ödemeyi aldığında yaşadığı sevinç dikkat çekiyor. Düşes, “Eğer iş için onunla görüşmek istiyorsanız, bana iyi bakın, o da size iyi bakacaktır. Yani yatırdığınızın 10 katını alırsınız” diyor.

‘Kraliçe beni seviyor’
Halen Kraliçe’ye ait yazlık ikametgâh Windsor Kalesi’nde eşinin kullandığı bölümde bir odada konuk olarak kalan ve parasız olduğu sık sık yazılan Düşes, işadamı rolündeki gazetecilere boşanma sırasında kendisine bağlanan 15 bin sterlinlik yıllık nafakayla geçindiğini söyledi. Görüntülerde Ferguson’ın “Ben kraliyet ailesinden hiçbir şey almadan sadece dostluklarını kazanarak ayrıldım. Diana ise 20 milyon sterlin aldı. Bu nedenle Kraliçe beni seviyor” dediği duyuluyor.
Halen Malezya’daki bir İslami Ekonomik Forum toplantısında bulunan Prens Andrew’ın söz konusu olaylardan hiç haberdar olmadığı bildirildi. Buckingham Sarayı sözcüsü iddialarla ilgili açıklama yapılmayacağını söylemekle yetindi. 1986 yılında evlenen, iki kızları olan York Dükü Andrew ile Düşes Sarah Ferguson 1996 yılında boşanmış, ancak dost kalmışlardı.

Kendisi de Türkiye’de gizli çekim yapmıştı
Sarah Ferguson, 2008 yılında kimliğini gizleyip kılık değiştirerek Türkiye’ye gelmiş ve zihinsel engellilerin kaldığı kurumlarda gizli kamerayla çekim yaparak bunları yayınlamıştı.

Ferguson ödenmeyen borçları nedeniyle açılan 200 bin sterlinlik dava ve Türkiye’de yaptığı çekimlerle ilgili olarak Türkiye tarafından hakkında açılan ceza davası nedeniyle mahkemelere taşınmayı sürdürüyor. Türkiye’den gelen tepki üzerine konuyla ilgili kitabın yayımlanmasını engellemeye çalıştığı için de bir yayın firması Düşes’ten 20 bin sterlin tazminat istiyor.


Milliyet