15 Temmuz darbesindeki rolü nedeniyle aranan FETÖ imamı Kemal Öksüz Ermenistan'da yakalandı. Kemal Öksüz'ün firari FETÖ'cü Adil Öksüz ile bir akrabalığı bulunmadığı ancak FETÖ'nün kilit isimlerinden biri olduğu öğrenildi. 

ABD vatandaşı olarak Kevin ismini alan Öksüz'ün ABD birimlerince arandığı ve Ermenistan polisi ile Interpol'ün ortak yürüttüğü operasyonla yakalandığı belirtildi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in verdiği bilgiye göre, Kemal Öksüz için Türkiye de daha önce Interpol nezdinde arama kararı çıkarmıştı. Ancak Türkiye'nin bu konudaki girişimleri karşılık bulmadı.

Ermenistan basınında yer alan haberlerde Öksüz'ün ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'ni sahte belgelerle kandırmak suçundan arandığı ve 23 Ağustos'ta ABD tarafından Ermeni birimlerine 'aranıyor' bilgisinin verildiği belirtildi.

Öksüz'ün 2013 yılında Temsilciler Meclisi üyesi bir grubu Azerbaycan ve Türkiye'ye davet ettiği ancak Etik Komite'ye bu geziyle ilgili parasal kaynakların yer aldığı evraklarda usulsüzlük yaptığı iddia edildi.

Haberde geziyi organize eden kuruluşu yöneten Öksüz'ün, geziye katılan ABD Temsilciler Meclisi üyelerine binlerce dolarlık hediyeler verdiği iddia ediliyor. (Habertürk)