ABD'de başkanlık görevini 20 Ocak'ta Barack Obama'dan devralacak olan Donald Trump, bir yandan da ekibini kurma çalışmalarını sürdüyor. Son olarak Trump'ın, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine 57 yaşındaki emekli Korgeneral Michael Flynn'i getireceği iddia edildi.

CNN International'ın haberine göre, Trump bu görev için Flynn'e teklifini sundu. Flynn'in teklife ne cevap verdiği henüz netleşmedi ancak Trump'ın geçiş ekibine yakın kaynaklar, emekli korgeneralin teklife sıcak baktığını belirtti.
Daha önce Savunma İstahbarat Ajansı Direktörlüğü görevini yürütürken 2014 yılında Başkan Obama tarafından görevine son verilen Flynn, Trump'ın teklifini kabul etmesi halinde senato onayına ihtiyaç duymaksızın göreve başlayabilecek.

GÜLEN HAKKINDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ
Trump'ın seçim kampanyasında 'Güvenlik ve İstihbarat Başdanışmanı' olarak görev yapan Flynn, seçimlerden kısa bir süre sonra kaleme aldığı yazıda FETÖ ile ilgili olarak; "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" ifadelerini kullanmıştı.


Habertürk