3 yıl önce Transformers serisinin 3. filminin çekimlerinde kaza geçiren aktrist Gabriella Cedillo, kopan bir kablo yüzünden kaza geçirmişti. 23 Mayıs’ta sonuçlanan davada Paramount ve DreamWorks şirketlerinin, beyninde kalıcı hasar bulunan kadına 18.5 milyon dolar (yaklaşık 34 milyon TL) ödemesine karar verildi.


2010 yılının eylül ayında yaşanan olayda, Çekimler esnasında araba kullanan genç kadın, kafasına aldığı bir darbe sonucu yaralanmıştı. Çekimlerde kullanılan bir kablo fazla gerilince kopmuş, Toyota markalı arabanın ön camını parçalamıştı. O sırada 24 yaşında olan genç kadın, hastaneye helikopterle taşınmıştı. Acilde ameliyata alınan genç kadının beyninde kalıcı hasar oluşması yine de engellenememişti.

Genç kadının avukatları, figüranlık yapan kadının kullandığı arabanın yeterince güvenli şekilde donatılmadığını savundu. Avukatlar ayrıca genç kadının hastane faturasını ödememek için Paramount ve DreamWorks yapım şirketlerinin ‘ellerinden gelen her şeyi yaptığını’ belirtti. Ailenin avukatı Radaronline sitesine yaptığı açıklamada genç kadının etrafında olan bitenleri anlamadığını ve küçük bir çocuğun davranışlarını sergilediğini söyledi. Çekimlerde dublör yerine, kendi arabalarını kullanan ve karşılığında 25 dolar alan figüranlardan yararlanılıyordu.

2010’da kazaya şahit olan bir kişi “Kablo koptuğunda batı yönündeki şeride doğru savruldu. Biz batı tarafındaydık ve kablo kızın arabasına çarpıp ön camı patlattı. Hemen bilincini kaybetti mi bilmiyorum, bunu anlamak zordu. Ancak araç ilerlemeye devam etti” diye konuştu.

Yönetmen Michael Bay’in, sette çalışanlara güvenlik brifingleri verdiği belirtilse de, figüranların bu konuşmalara dahil edilmediği söyleniyor. Kaza çekimlerin bitmesinden bir gün önce yaşanmış, olayın ardından o gün çekimlere ara verilmişti. (Daily Mail)