TEL AVİV - İsrail mahkemesi, gözleri bağlı ve elleri kelepçeli bir Filistinli'yi ateş açarak yaralayan askeri ve ona emir veren komutanı suçlu buldu. Olaydan ancak iki yıl sonra bu kararı veren mahkeme, herhangi bir ceza açıklamadı.

İki yıl önce, İsrail askerinin gözaltına alınan Filistinli bir genci yakın mesafeden ateş açarak yaraladığı görüntüler, Filistinlilerin ve insan hakları örgütlerinin tepkisine neden olmuştu.

İsrail adaleti, "gözleri bağlı ve elleri kelepçeli" Filistinliye ateş açan İsrail askerinin yargılandığı davayı ancak sonuçlandırdı.

Askeri mahkeme hem emri veren komutanı, hem de ateş açan başçavuşu suçlu buldu. Ancak ceza açıklanmadı.

Batı Şeria'da İsrail'in inşa ettiği yasadışı duvarı protesto ederken gözaltına alınan Eşref Ebu Rahme, kendisine ateş açanların cezalandırılmasını istiyor.

Rahme karardan sonra yaptığı açıklamada, "Hükmü verenlerin cezayı artırmasını istiyorum. İsrail ordusunun benzeri davranışları nedeniyle ölen çok sayıda masum Filistinli var" dedi.

Olayın ardından İsrailli askere ateş açması emrini veren Yarbay Omri Borberg, bölgedeki görevinden alınmış, ancak orduda hizmet vermeye devam etmişti.





NTV