Finlandiya'da terör örgütü PKK mensubu olduğu bildirilen iki kişiye hapis cezası verildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yaşayan Kürtlerin, terör örgütü mensuplarının ''haraç aldığı'' ve ''çocukları uyuşturucu ticaretinde kullandığı'' yönündeki şikayet ve ihbarlarının artması üzerine bu ülkenin güvenlik güçleri geçen eylül ayında düzenlediği bir operasyonda S.Ç. ve M.F. adlı kişileri gözaltına aldı.

Üzerlerinde sahte pasaport ve kimlikle yakalanan S.Ç. ve M.F'nin, vize ve ikamet izni olmadan Finlandiya'da kaldıkları, yabancılarla ilgili kanunu ihlal ettikleri, Finlandiya'da yaşayan Kürt iş adamlarından haraç aldıkları, Helsinki'deki terö örgütünün kontrolündeki dernek aracıyla toplanan yaklaşık 300 bin avro parayı terör örgütünün Avrupa yapılanmasının başındaki Sabri Ok'a göndermeyi planladıkları öne sürüldü.

Helsinki Bölge Mahkemesi'nde yargılanmaları sona eren S.Ç. ve M.F. adlı kişiler, ''haraç alma, sahtecilik, yabancılarla ilgili kanuna muhalefet, yetkililere yanlış bilgi verme'' iddialarından yargılanarak 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ayrıca 700 avroluk ''kanıt toplama masrafının'' da sanıklara ödettirilmesine hükmetti.
  (Sondakika)