Fransa Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalktığı belirtilen 12 savaş uçağının 20 bomba bıraktığını açıkladı. Operasyonda; IŞİD'in kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezinin vurulduğu duyuruldu.


BAŞBAKAN UYARDI: BAŞKA SALDIRILAR HAZIRLANIYOR

Fransa Başbakanı Manuel Valls, bugün RTL radyosuna yaptığı açıklamada, teröristlerin tekrar saldırıda bulunabileceğini söyledi. Valls, Fransa'nın yıllarca terör tehdidi altında yaşamak zorunda kalacağını ve daha vahşi saldırılara hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Reuters'ın haberine göre; Fransa istihbarat servisinin yazdan bu yana bazı saldırıları önlediğini söyleyen Valls, polisin Fransa'da ve Avrupa'nın diğer yerlerinde saldırı hazırlıkları yapıldığını bildiğini aktardı.

 



POLİS DURDURUP BIRAKTI

Cuma gecesi Paris'te 132 kişiyi katleden radikal dinci grubun hayatta kalan üyeleri ve suç ortaklarını arama çalışmaları sürüyor. Fransız polisi, ana şüpheli olarak 26 yaşındaki Salah Abdeslam'ın ismini belirledi. Abdeslam'ın saldırı sonrasında 
Belçika sınırında polis tarafından durdurulup salındığı bildirildi. 

İddiaya göre; Cumartesi günü polis, Belçika sınırında Abdeslam'ın içinde bulunduğu aracı durdurdu. Sorgulanan ve evrakları kontrol edilen şüpheli, beraberindeki iki kişiyle birlikte salındı. 
Brüksel doğumlu Abdeslam için uluslararası yakalama kararı çıkarıldı. 




Salah Abdeslam'in 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonunun yanında bulunan ve saldırganlar tarafından kullanıldığı düşünülen Polo marka siyah aracı kiraladığı sanılıyor. Bir Fransız polis yetkilisi, dünyayı şoke eden olayla ilgili tutuklamalardan en az birinin, söz konusu aracın içinde bulunan ve Belçika'dan alınan bir park bileti sayesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Bir başka polis yetkilisi ise Paris'in banliyösü Montreuil'de bulunan ve saldırılarda kullanıldığı belirlenen bir başka araçta da üç Kalaşnikof buluduğunu söyledi. 

POLİS İSİMLERİ BELİRLİYOR

Associated Press'in haberine göre; polis intihar bombacılarından ikisinin ismini daha belirledi. Kamuoyuna açıklama yapma yetkisi bulunmadığı için gizlilik kaydıyla konuşan bir yargı kaynağı, polisin, Stade de France stadyumuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren üç intihar bombacısından birinin 20 yaşındaki Bilal Hadfi olduğunu belirlediğini aktardı.

Aynı kaynak, Voltaire Bulvarı'nda bir barın yanında kendini patlatan saldırganın ise 31 yaşındaki Brahim Abdeslam olduğunu söyledi. Brahim Abdeslam, polis tarafından salındığı ortaya çıkan Salah Abdeslam'ın ağabeyi. 

FRANSA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR

Fransa'dan son gelen haberlere göre; katliamı soruşturan polis, Paris'in banliyösü Bobigny'da baskın düzenledi. Fransız medya kuruluşları, Belçika sınırı yakınlarındaki Jeumont'ta ve güneydeki Grenoble kentinde de büyük operasyonların yapıldığını duyuruyor. Fakat operasyonların Paris saldırılarıyla ilgisi olup olmadığı henüz net değil. 

Fransız yetkililer, konser saldırısını gerçekleştirenlerden birinin 29 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Omar Ismail Mostefai (Ömer İsmail Mustafa) olduğunu açıklamıştı.

İŞTE ŞÜPHELİLERİN İSİMLERİ 

Salah Abdeslam, 26 - Polis tarafından aranıyor
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Omar Mostefai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Diğer dört saldırgan, saldırılar sırasında öldü