Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero, ''Fransa, Kaddafi'nin sürgüne gönderilmesi önerisine nasıl bakıyor?'' sorusuna verdiği yanıtta, ''Kaddafi, 42 yıldır işlediği bütün suçlar için yargılanmalı. Kaddafi'nin kendi ülkesinde mi yoksa uluslararası bir mahkeme tarafından mı yargılanacağı konusundaki kararı Libyalı yetkililer verecek'' dedi.

Valero, Muammer Kaddafi'nin karayoluyla Nijer'e giriş yaptığı ve daha sonra Burkina Faso'ya geçeceği yolundaki haberler hakkında ise yorum yapmadı.

FRANSIZ ASKERLERİ LİBYA'DA KALACAK
Fransa Savunma Bakanı Gerard Longuet ise Muammer Kaddafi'nin sonunun hala belirsiz olmasını gerekçe göstererek, Fransız ordusunun, Libya'daki faaliyetlerini sona erdirme konusunda acelesi olmadığını söyledi.

Ülkenin batısındaki Rennes kentinde düzenlenen bir toplantıda konuşan Longuet, ''Libya'da durum askeri açıdan tam çözüme kavuşmadığı için Fransız ordusunun bu ülkede faaliyetlerini sona erdirme konusunda acelesi yok'' dedi.

Muammer Kaddafi'nin durumuyla ilgili hala kesin bir bilgiye ulaşılamadığını ifade eden Longuet, ''Onun hayatta olduğu kesin, ancak hala Libya'da kalmak isteyeceğini düşünmüyorum'' dedi.

Longuet, Kaddafi'nin uçakla başka bir ülkeye kaçmasının da zor olduğunu belirterek, devrik liderin sadece karayoluyla ülkeden kaçma şansının olduğunu ifade etti.

Fransa, Libya'ya yönelik hava operasyonlarına İngiltere ile birlikte önderlik yapan ülkeler arasında yer alıyordu.

AA