Fiziksel olarak ofisleri terk edip eve, aileye, tatile gidilse de bir anda gelen bir e-posta veya mesaj, işin tüm stresini beraberinde getirebiliyor. Yani asla erişilemez olunamıyor.
Bigumigu’dan Mert Serim’in haberine göre; Fransa hükümeti, çalışanların asla işten çıkamama ve sürekli olarak işle ilgili e-postaları yanıtlama baskısına karşılık 2014’ten beri çalışma yürütüyor. Bu yıl konuya daha fazla ağırlık verilerek tekrar kamuoyu oluşturuldu. Şimdilerde ise, resmi olarak çalışma saatleri dışında iş e-postalarını yanıtlamamak bir hak. Yani hafta sonları ulaşılamaz olmanın bir hak olduğu kabul edildi. 

Bireysel motivasyon düşüyor

Çalışma yaşamının kurduğu bu gizli baskı ve sorumluluk çalışanların sürekli olarak kendisini stres ve baskı altında hissetmesine neden oluyor. Hafta sonu zihnen dinlenemeyen ve omzunun üstündeki küçük denetleyiciyle birlikte e-postalarını yanıtlamaya devam eden çalışanın hafta içine yönelik motivasyonu da bir o kadar düşük oluyor.
Dijital dünyada her zaman çok hızlı iletişim kurabiliyoruz ve kimi zaman aktarmak istediklerimizi planladığımızdan da hızlı çözümleyebiliyoruz. Ancak bu nedenle çalışma saatleri dışına da sorumluluk yüklemek bireysel çapta sonun başlangıcı oluyor.