Kayhan KARACA
ntvmsnbc

Strasbourg - Fransız basını "soykırımın" inkarının suç sayılmasının meclis tarafından kabul edilmesine geniş yer verdi.

LE FIGARO: Türkiye'nin Fransa'ya öfkesi: Alain Juppé Türkleri aşırı tepki göstermemeye çağırdı. Türk büyükelçi derhal geri çağrıldı. Türk aydınlar endişeli ve bölünmüş durumda.

LE PARISİEN: 'Ermeni soykırımı': Türkiye Fransa'yla ilişkileri donduruyor: Ulusal Meclisi Türkiye'nin misilleme tehditlerine rağmen yasa teklifini kabul etti.

LES ECHOS: 'Ermeni soykırımı' yasası: Türkiye Fransa'yla ilişkileri gözden geçiriyor. Yasa teklifinin kabulünün ardından Ankara Paris ile karşılıklı ziyaretleri ve siyasi ve askeri işbirliğini askıya aldı

MARIANNE: 'Ermeni soykırımı': Sarkozy oy avında". Sarkozy Aznavur ve 500 bin Ermeniye verdiği sözü tuttu. Dışişleri bakanı Alain Juppé'nin, yasa teklifi hakkında çevresine 'bu teklifi entelektüel, ekonomik ve diplomatik açıdan adı konmamış bir aptallık' olduğunu söylemiş.

LA TRIBUNE: Türk-Fransız ilişkilerinde aşırı soğuk dönem: Ankara'nın Fransa'yla askeri ve siyasi işbirliğini dondurma kararı iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde kararma kaygısını yeniden alevlendirdi. Türkiye, hukuksal planda elleri bağlı olsa da, vatandaşlarını Fransız şirketleriyle ilişkileri sınırlamaya ve ürünlerine boykot etmeye şifahen teşvik edebilir

L'HUMANİTE: 'Ermeni soykırımı' yasası: Türkiye Fransa'ya çok kızgın. Başbakan Erdoğan, tamir edilmesi zor yaradan söz ediyor.

LA CROIX: Fransa ile Türkiye arasında ton yükseliyor: Fransız diplomatik kaynakları, '2001 yılında da bu senaryoyu yaşamıştık, ardından yavaş yavaş her şey yeniden yoluna girdi' diyor.

Fransa meclisinde dün yapılan oylamaya 577 milletvekilinin sadece 50'si katıldı. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.