İngiliz milletvekillerinin görüştüğü tasarıda fuhuş için para ödeyenler suç işlemiş sayılacak. Buna aracılık edenlere de yasada ağır ceza öngörülüyor.
Hayat kadınları ise para ödeyen ve aracılık edenlerin aksine savcılık soruşturmasına konu olmayacak. "Anti Sosyal Davranış Yasası" kapsamında sadece zorunlu kamu hizmeti ya da belli kamusal yerlere giriş yasağı cezalarına çarptırılabilecek.

İskandinav modeli olarak anılan fuhuşta para veren ve aracılık edenlerin cezalandırılması modeli İsveç, Norveç ve İzlanda'da uygulanıyor. Söz konusu model Fransa ve Kuzey İrlanda'da da tartışılıyor.

İngiltere parlamentosunda tüm partilerden katılımın olduğu fuhuşla mücadele komisyonunda da ağır basan görüş bu tuzağa düşürülen kadınların cezalandırılması yerine aracılık edenlere ve bunun için para ödeyenlere ceza verilmesi yönünde oldu.

İngiltere'de en son 2009 yılında bu yönde bir yasal değişiklik yapılmış, zor ve tehdit ile kadınları fuhuşa zorlayanlara ağır cezalar getirilmişti. Ancak bu yasanın uygulamasında sorunlar olduğunu belirten milletvekilleri zorlama olmasa da her türlü şekilde fuhuşa para ödeyen ve aracılık edenlerin cezalandırılmasının kesin çözüm olduğunu vurguluyor.