İsrail’in, bu sabah saatlerinde Gazze'nin Şecaiye bölgesine yaptığı roketli saldırıda 60 Filistinlinin öldüğü belirtildi. Saldırıda 400'e yakın kişi de yaralandı. AFP muhabirinin bölgeden bildirdiği habere göre ağır bombardımanın ardından sokaklarda ölülerin artması üzerine panikleyen halk, bölgeyi terk etmeye çalışıyor. 

Yoğun ateş nedeniyle ambulansların giremediği bölgede çok sayıda yaralının mahsur kaldığı ve tedavi göremediği gelen bilgiler arasında.

İSRAİL ATEŞKESİ ÖNCE KABUL ETTİ SONRA BOZDU

Hamas'ın kabul ettiği Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması" için önerdiği iki saatlik ateşkes teklifinin İsrail tarafından da kabul edildiği bildirildi. Bu haberin üzerinden yarım saat geçmeden İsrail, Hamas’ın “ateşkesi bozduğu"nu gerekçe göstererek Gazze’yi yeniden bombalamaya başladı.

FİLİSTİNLİ KAMERAMAN YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail'in yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'nin Şecaiye bölgesinde hayatını kaybeden arasında bir gazetecinin de bulunduğu öğrenildi.  AFP'nin haberine göre Filistinli kameraman Halid Hamad saldırılarda hayatını kaybetti. 


Saldırılarda yaşamını yitiren kameraman Hamad'ın bu fotoğrafı Twitter'da paylaşılıyor.

Aynı zamanda İsrail ordusu Gazze'de bir ambulansı hedef aldı ve bir sağlık görevlisi öldü.

364 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, Gazze sınırındaki tünellere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini bildirirken, AFP’nin haberine göre 13’üncü gününe gire operasyonda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 410'a çıktı.

Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in başlattığı askeri operasyonun 13'üncü gününde, dünden bu yana 49 kişinin öldüğünü, 314 kişinin yaralandığını belirtti.

KASSAM:14 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRDÜK

İsrail ordusu Gazze’de tanksavar füzesi ve silahlı çatışma sonucunda iki askerlerinin daha öldürüldüğünü ve ölen İsrail askeri sayısının yediye çıktığını bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.