BBC Türkçe

Acapulco cezaevini giren polisler, buradaki mahkumları güvenlik koşulları en üst düzede olan bir başka cezaevine nakletme hazırlığı için gittikleri cezaevinde ilginç manzaralarla karşılaştılar.

Cezaevinin erkek mahkumlara ait bölümlerinde kadın mahkumunların yaşadığını belirleyen polisler ayrıca iki de tavus kuşu buldu.

Aşırı kalabalık olmaları, ayaklanmalar ve yolsuzluk olaylarıyla bilinen Meksika hapishaneleri daha önce de bulunan lüks eşya ve silahlarla gündeme gelmişti.

Geçen Temmuz ayında Sonora vilayetindeki bir cezaevinde, mahkumların aralarında, ödül olarak buzdolaplı, DVD çalarlı ve klimalı lüks bir hücre verilen bir piyango oynadıkları ortaya çıkarılmıştı.

Devlet İnsan Hakları Savunma Komisyonu'ndan denetçi Hipolito Lugo Cortes, yakınlarda, Guerrero vilayetindeki beş cezaevinde mevcut koşulları eleştirmişti. Bu cezaevleri arasında Acapulco hapishanesi de vardı.

Hipolito Lugo Cortes, mahkumların koğuşlarında kendi kural ve âdetlerini uyguladıklarını, cezaevi yöneticilerinin yetersiz kaldığını vurgulamıştı.