Gizli Servis'in sıkılaştırdığı kurallar, ajanların seyahatteyken aşırı miktarda içki içmelerini ve adı kötüye çıkmış mekanları ziyaret etmelerini ya da otel odalarına yabancıları getirmelerini yasaklıyor.

Yeni kuralların, ajanların seyahatteyken görev dışında oldukları anlarda bile geçerli olacağı, bazı durumlarda gezilerde ajanlara denetçilerin eşlik edeceği belirtiliyor.

Gizli Servis Müdürü Mark Sullivan, ajanlar ve diğer çalışanlara, "davranışlarını, geçtiğimiz birkaç haftanın merceğinden değerlendirmeleri" çağrısında bulundu. Gizli Servis ayrıca gelecek hafta ahlak kuralları konusunda eğitici bir toplantı düzenleyecek.

YENİ UYGULAMALAR MERAK KONUSU
Bu arada, Kolombiya'daki skandal bir kerelik bir durumsa Gizli Servis'in neden binlerce çalışanı kapsayan yeni uygulamalar getirdiği ise merak konusu oldu.

Gizli Servis ajanlarının, 15 Nisan'da yapılan Amerikan Devletleri Zirvesi'nde ABD Başkanı Obama'nın güvenliğini sağlamak üzere Kolombiya'nın Cartagena kentinde bulundukları sırada hayat kadınlarıyla eğlendikleri ortaya çıkmış, ajanlar, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle merkeze çağrılmış, yerlerine yeni ajanlar görevlendirilmişti.