2007'de Miss İtalya güzellik yarışmasına katılan, modellik yapan Gessica Notaro, Ocak 2017'de eski erkek arkadaşı Edson Tavares'in asitli saldırısına uğramıştı.

Bir dönem televizyon kanallarında sunucu ve dansçı olarak da çalışan Notaro 2014 yılından bu yana akvaryumda çalışıyordu.

Notaro'nun eski erkek arkadaşı Jorge Edson Tavares, bodyguard olarak çalışıyordu.

İkili iki yıllık ilişkilerini 2016 yazında bitirdi. Ancak ayrılmak istemeyen Tavares, Notaro'yu tehdit etmeye başlamıştı.

Genç kadın Ağustos ayında polise başvurarak tehdit ve taciz edildiği için şikayetçi olmuştu. Fakat Tavares, genç kadına asitli saldırı düzenledi.

Notaro saldırı sonrası yüzünün büyük kısmını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, ayrıca bacağından ve kalçasından da yaralanmıştı.

Saldırının estkisi bununlada kalmadı, Notaro evinin dışında yaşadığı saldırı sonucunda görme yetisini de kısmen kaybetti.

İtalyan mahkemesi Tavares'in genç kadına yaklaşmaması için uzaklaştırma kararı vernişti.

30 yaşındaki Tavares, 10 Ocak 2017'de düzenlediği hidroklorik asitli saldırının ardından açılan davada ilk olarak geçen yıl, 10 yılı asitli saldırı, 8 yılı da stalking nedeniyle olmak üzere toplamda 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz aşamasında Bologna İstinaf Mahkemesi'nin kararı ise dün açıklandı.

İstinaf Mahkemesi, Tavares'in avukatının, stalking ve saldırı suçlarının ayrı ayrı değil birlikte değerlendirilerek cezalandırılması talebini kabul etti ve cezayı 15 yıl 5 ay 20 gün hapis olarak değiştirdi.