Reuters haber ajansının Johannesburg’da yayın yapan Talk Radio 702’dan aktardığına göre, olay Pistorius’un Pretoria’daki evinde yaşandı. Ünlü atletin kız arkadaşını kafasından ve kolundan vurarak öldürdüğü belirtildi.

MAHKEMESİ YARIN
Pretoria Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, 26 yaşındaki atletin yarın hakim karşısına çıkacağını açıkladı. Pistorius'un daha önce TSİ 14.00'te nöbetçi mahkemenin karşısına çıkacağı bildirilmişti.

Cinayet suçlamasıyla yargılanan Pistorius'un evinde 9 milimetrelik bir silah ele geçirildi.

Olayla ilgili ilk haberlerde ünlü atletin kadını “hırsız zannederek yanlışlıkla vurmuş olabileceği” ifade edilmişti. Ancak Güney Afrika polisinin bu savunmayı pek de inandırıcı bulmadığı ifade ediliyor.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI
South Africa Press Agency, ölen kişinin Reeva Steenkamp olduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz Pazar günü yayınlanan Sunday Times gazetesinde Pistorius'un FHM dergisi modellerinden Steenkamp ile birlikte olduğu yönünde bir haber yer almıştı.

SON MESAJ "SEVGİLİLER GÜNÜ"
Steenkamp, ölümünden saatler önce Twitter'da "Sevgililer Günü" hashtag'iyle birlikte "Yarın aşkınız için ne sürpriz planladınız?" diye yazdı.

Steenkamp tweet'lerinde Sevgililer Günü için çok heyecanlı olduğunu da belirtti.

BİR ATLETİZM EFSANESİ
İki bacağında da kaval kemiği olmadan dünyaya gelen Pistorius özel bir çift takma bacak yardımıyla koşuyor. Pistorius geçen yıl Londra’da hem Olimpiyatlar’da hem de Paralimpik Olimpiyatları’nda yarışarak bu alanda bir ilk oldu.

Pistorius, Olimpiyatlar’da 400 metrede yarı finale kadar yükseldi.

Ülkesi Güney Afrika'da bir ulusal simge olarak görülen Pistorius'un dünyada da yüz binlerce hayranı var.

SUÇ ORANI ÇOK YÜKSEK
Güney Afrika dünyada suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri.

Bu nedenle birçok kişi kendini korumak için evinde silah bulunduruyor. Ancak silah ruhsatı almak için çok detaylı bir kontrol sürecinden geçmek gerekiyor.