Zschaepe’nin hapishane günlerini, birkaç gün önce serbest kalan hücre komşusu Monika M. anlattı.

RESİMLERİ DUVARA ASILI

Hırsızlıktan hapis yatan sonrasında serbest kalan 31 yaşındaki Monika M., Zschaepe’nin tutuklu bulunduğu 121 numaralı hücreye suç ortakları ve eski iki sevgilisi olan Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın resimlerini astığını belirterek “Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın intihar etmedikleri konusunda çok emin” dedi. NSU’nun iki erkek üyesi, 4 Kasım 2011’deki banka soygununun ardından yaşadıkları karavanı ateşe verip intihar etmişti. Neo-Nazi örgütten sadece Beate Zschaepe geride kalmıştı.

Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Monika M., “Zschaepe hapishanenin yıldızı gibi. Diğerlerinden kraliçe muamelesi görüyor. Ya ondan korkuyorlar, ya da onu yıldız gibi görüyorlar. Bir yabancı tutuklu onun için kek bile pişirdi. Hatta Yunanlı bir tutuklu, sigara ikram etti” dedi. Monika M.’ye göre neo-Nazi tutukluya her gün içlerinde evlenme teklifleri, çıplak erkek fotoğrafları ve evlilik tekliflerinin de bulunduğu mektuplar geliyor.

Hürriyet fotoğrafçısı: 20 dakika bize sırtını döndü

HÜRRİYET adına Münih’teki NSU davasını izleyen ve Türk medyasından tek fotoğrafçı olan Nihat Eruğrul, o dakikaları anlattı:

7 fotoğrafçı ile saat 08.00 çok sıkı bir arama sonunda salona alındım. Saat 10.00 olduğunda bu ufacık salonda fotoğrafçılar arasında ‘en iyi yeri kapma şavaşı’ başladı. Kurallar çok sıkı idi, mahkemenin basından sorumlusu da arka taraftan kurallara uyup uymadığımızı takip ediyordu; bir seferinde beni sanık masasına çok yaklaştım diye ikaz etti. Meğer 30 cm ileri gitmişim. Neyse saat 10.10’da da sanıklar teker teker salona alındı. Nazi gelini kapıda görünür görünmez deklanşör seslerinden başka birşey duyulmaz oldu. İlk şaşkınlığı geçince gülümsemeye başladı. Çabuk adımlarla önümüze kadar geldi ve hemen bize sırtını döndü. Uzun saçlarından yüzü de görünmüyor ve bu şekilde devamlı gülümsemeye uğraşıyordu. Tam bu şekilde 20 dakika mahkeme heyetinin gelmesini bekledi.