Çin'de bir havayolunun ekibe yeni katılan kabin görevlilerinin uçuşunu 'kutlamak' için seçtikleri yöntem sosyal medyayı birbirine kattı. Uzun süredir uygulanan ve ekibin bir kısmı tarafından 'zorla' yaptırıldığı söylenen bu kutlama ritüelinin fotoğrafları internette paylaşılınca, havayolu yazılı bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

MECBUREN KABUL EDİYORLAR

Ekibe katılan pek çok kabin görevlisinin bu kutlama geleneğinin bir parçası olmak istememesine rağmen, ekibe kendini kabul ettirmek adına ya da iş arkadaşlarının bu ritüeli ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceklerini düşünmeleri sebebiyle baş üstü dolaplarına girmeyi kabul ettikleri söyleniyor.

Yeni dönemde havayolunda çalışmaya başlayanların bu tür bir kutlamayı kabul etmemeleri durumunda ekip arkadaşları tarafından 'asosyal' olmakla suçlandıkları da söyleniyor.

FOTOĞRAFLAR TEPKİ ÇEKTİ

Paylaşılan fotoğraflara gelen yoğun tepki üstüne bir açıklama yapmak zorunda kalan havayolu yetkilileri uzun süredir devam etmekte olan bu ritüelden bihaber olduklarını söyledi. Elite Readers'da yer alan habere göre herhangi bir çalışanlarından konuda bir şikayet de almadıklarını söyleyen havayolu yönetimi , bu geleneğin uçuş güvenliğini tehlikeye atmadığını ve sunulan servise gölge düşürmediğini de yaptığı yazılı açıklamaya ekledi. Yapılan açıklamada bu geleneği uygulamak için ekip arkadaşlarını zorlayan çalışanlara da gereken uyarının yapılacağına da yer verildi.