İSTANBUL - Korsan Ürünlerin Ticaretiyle Mücadele Antlaşması'nı (ACTA) imzalamaya hazırlanan Polonya hükümeti, Anonymous ile bağlantılı hackerların saldırısına hedef oldu. 
Antlaşmanın internette sansüre yol açacağını savunan ve daha önce Polonya hükümetine antlaşmayı imzalamama çağrısında bulunan hackerlar, gün boyunca hükümet ve parlamento sayfalarına erişimi engelledi. 
Polonya'da cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve parlamento sayfaları Cumartesi gününden itibaren saldırıların hedefi olmaya devam ediyor. Birçok resmi site ya görüntülenemiyor ya da dakikalar sonra açılabiliyor. 
‘ANTLAŞMA ÖZGÜRLÜKLERE DARBE VURUR' 
Polonya hükümetinin imzalamayı planladığı Korsan Ürünlerin Ticaretiyle Mücadele Antlaşması (ACTA), uluslararası alanda fikri mülkiyet haklarının standartlarının yükseltilmesini ve korunmasını hedefliyor. 
Ancak internet aktivistleri, antlaşmanın internet özgürlüğüne darbe vuracağını, interneti kontrol altına alacağını, program, müzik, video paylaşımına sınırlamalar getireceğini kaydediyor. 
Daha önce de birçok hükümete karşı eylem düzenleyen hacker grubu Anonymous, Polonya hükümetinden antlaşmayı imzalama planlarından vazgeçmesini talep etmiş, aksi takdirde Polonya hükümeti sitelerine büyük bir saldırı başlatacakları uyarısında bulunmuştu. 
Polonya hükümeti, Salı günü yapacağı toplantıda, Korsan Ürünlerin Ticaretiyle Mücadele Antlaşması'nı (ACTA) imzalama konusunu ele alacak.(dwtürkçe)