Eyalet İçişleri Bakanı Ramesh Chennitala, tapınağın Perşembe günü başlayacak Hindu yeni yılı 'Vişnu' için hazırlandığı sırada, havai fişek gösterisi denemeleri yapılırken, kıvılcımların başka havai fişek balyalarına sıçradığını ve bunun üzerine büyük bir patlama yaşandığını açıkladı. 

Chennitala dev alevlerin dakikalar içinde tapınağı sardığını, içerideki onlarca kişinin kaçmaya fırsat bulamadan yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Yerel medya, olayın yerel saatle 22:15'te çıktığını bildiriyor. 
Puttingal Tapınağı'ndaki bir inanın çöktüğü ve birçok ölümün çökme sonucu yaşandığı belirtiliyor.

BAŞBAKAN OLAY YERİNE GİTTİ

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin olay yerine gittiği açıklandı. Eyalet Başbakanı Oommen Chandy de bölgeye gidiyor.

Modi, konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaparak, Kollam bölgesinde bulunan Pravur kasabasında yaşanan olayı "yürek parçalayıcı ve kelimelerle tarif edilemez" ifadeleriyle niteledi.


İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan bir polis yetkilisi, yangın sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 100'ü aşkın olduğunu bldirdi. 

Olay aynında tanıpanakta binlerce kişinin bulunduğu aktarıldı.

CESETLER TANINMAZ HALDE

BBC'nin haberine göre; yaralıların birçoğu kritik durumda ve eyaletin başkenti Thiruvananthapuram'daki bir hastanede tedavi altına alındı.  

Kerala Polis Müdürü TP Senkumar, ölülerin çoğunun yanarak tanınmaz hale geldiğini ve kimliklerin DNA testi sonucu belirleneceğini söyledi.


Şiddetli patlamanın bir kilometre uzaklıktaki evlerde hissedildiği bildiriliyor.
Bölge sakini Jayashree Harikrishnan, "Havada devasa beton parçaları uçuyordu. İri parçalar bizim bahçeye düştü" dedi.
Çin'in resmi haber ajansı Şinhua, olayda 80 kişinin öldüğünü, 250 kişinin yaralandığını duyurdu. 

India Today gazetesi de bilançonun 84 ölü olduğunu bildirdi. Hastaneye kaldırılan ağır yaralılar sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.


Hindu bayramları içinde en coşkulusu olan festival, yeni mevsimin gelişi için kutlanıyor ve ülkede tüm çatışmaların sona erdiği, ilişkilerin tazelendiği ve onarıldığı, kötü anıların geride bırakıldığı gün olarak kabul ediliyor.