YENİ DELHİ - Hindistan'ın resmi haber ajansı Press Trust of India, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, iktidardaki Kongre Partisi'nin lideri Sonya Gandi ve çeşitli dini kimlikleri aşağılayan içeriklerini değiştirmeyi reddeden internet siteleri hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Haklarında dava açılan internet siteleri, ''sınıflar arasında düşmanlığı teşvik etmek ve ulusal birliğe zarar vermekle'' suçlanıyor. Suçlu bulunmaları durumunda davalıların para ya da hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Hindistan Telekomünikasyon Bakanı Kapil Sibal, Aralık ayında yaptığı açıklamada, önde gelen internet şirketlerinin yöneticileriyle aylardır görüştüğünü ve hakaret içeren yayınlarını durdurmalarını talep ettiğini belirtmişti. 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ''nefret uyandıran, tehditkar, şiddeti teşvik eden ve çıplaklık içeren'' yorum ve görüntüleri kaldıracağını açıklarken, arama motoru Google, prensip olarak yalnızca yerel yasalar ve kendi standartlarına uymayan içeriği yayından kaldırdığını, bir konu sadece tartışmalı diye onunla ilgili içerikten vazgeçmeyeceğini, bu tutumunun farklı düşüncelere saygının bir gereği olduğunu bildirmişti. 



AA