20'si ülkenin güneyindeki turistik Marbella kenti olmak üzere toplam 32 özel seyahetini CGPJ'de kendisine ayrılan kamu hesabından karşıladığı iddia edilen Divar, 28 bin avroya yakın bir kamu parasını kötüye kullanmakla suçlanıyor. Hukukun Üstünlüğü Derneği, Divar hakkında soruşturma başlatılması için Yüksek Mahkeme'ye başvururken, 15 hakimden oluşan mahkeme heyetinden 11'i "yeterli delil olmadığı" gerekçesiyle soruşturma açılmasını reddetti.

Bu arada CGPJ'nin konsey üyelerinden 5'i de CGPJ ve Yüksek Mahkeme başkanı olan Divar'ın istifasını istedi. Divar, CGPJ konseyini 21 Haziran'da olağanüstü toplantıya çağırırken, hakkında atılı iddialarla ilgili durumun burada değerlendirileceği açıklandı.

Divar, bu zamana kadar basına verdiği demeçlerle, ülkedeki ekonomik krizden sonra en önemli gündem maddesi haline gelen konunun siyasi uzantıları da olurken, komunist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisinin 4. kez yaptığı girişim sonrasında iktidardaki Halk Partisi (PP) ikna edildi ve Divar'ın Meclis Adalet Komisyonu'na gelip, ifade vermesi için onay alındı. 

Ancak meclisin yaz tatiline girecek olmasından dolayı Divar'ın Eylül ayından önce komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtlaması beklenmiyor. Yapılan değerlendirmelerde, hükümetin, yaz sonuna kadar Divar'ı görevinde tutmak istediği savunulsa da, muhalefetteki siyasi partilerin süreci hızlandırmak için uğraştığı belirtiliyor. 





AA