Nick Jensen ve eşi Sarah, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada en çok konuşulan insanlardandı. Bunun sebebi de Avustralya hükümeti olur da eşcinsel evliliğe yasalarla izin verirse kendi evliliklerini bitirecek olduklarını açıklamaları. Çünkü çiftin inancına göre evlilik Tanrı’nın huzurunda yalnızca bir kadın ve erkek arasında gerçekleşmesi gereken bir oluşum.

10 seneyi aşkındır evli olan çiftin bu evlilikten çocukları da var. Avustralya hükümeti eşcinsel evliliğin önünü açacak bir yasaya onay verirse, kendi inançlarına göre onların evliliğinin geçersiz kılınacağını iddia eden çift, bu yasanın çıkması halinde birbirlerini çok sevmelerine ve mutlu olmalarına rağmen boşanmakta kararlı.

Buzfeed News’e yaptığı açıklamada, “Biz evlenirken devletle biz sözleşme imzaladık. Bu sözleşmeyi kapsayan evlilik tanımında, ömür boyunca kadın ve erkek arasında, çocuklar için yazıyordu. Eğer bu değiştirilecek olursa, o zaman bizim imzalamış olduğumuz sözleşmede geçersiz olur.’ Dedi Nick Jensen.

Bu açıklama sosyal medyada yayıldıktan sonra çift, onların homofobik olduklarını iddia eden pek çok yoruma maruz kaldı. Fakat bunların hiçbiri Nick Jensen ve eşini aldıkları karardan döndürmedi. Daha sonra yaptığı bir başka açıklamada Jensen, “Bazıları için bu çok nefret dolu gelebilir fakat evlilik çok önemli. Tanrı’nın emri olan, kutsal bir kurum. Bu tanımı değiştirmek için atılan hiçbir yasal adımın bir parçası olmayacağız.’ Dedi.

Boşandıktan sonra eski hayatlarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Jensen çifti, birbirlerini karı ve koca olarak görmeye devam edeceklerini de söylediler. Yalnızca yasal olarak evliliklerini sonlandıracak olmalarının sebebini de, “Evlilik insan icadı değil, Tanrı’nın isteğidir.’ Diyerek özetlediler.

Avustralya başbakanı Tony Abott’ın eşcinsel evliliği desteklemediği bilinirken, Avustralya halkının %64 gibi büyük bir çoğunluğu ise eş cinsel çiftlerin de evlenebilmesi gerektiği görüşünde.


Haber: Birce Altay - Radikal