Mübarek'in yolsuzluk ve adam öldürme suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün başkent Kahire'deki polis akademisi'nde yapılacak. Devrik cumhurbaşkanı Mübarek, görevden ayrıldığından bu yana bulunduğu Şarm el Şeyh şehrinden, başkent Kahire'ye doğru yola askeri bir uçakla yola çıkarıldı.

Televizyondan canlı yayınlanacak duruşma nedeniyle başkent Kahire'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı.Geçici bir duruşma salonu kurulan polis akademisi 3 bin polis ve asker tarafından korunacak.Bu arada Mısır güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericileri dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtığı bildiriliyor.

Mübarek'in avukatları eski cumhurbaşkanının sağlığının iyi olmadığı konusunda ısrarcı.Mısır halkının büyük bir kısmı da Mübarek'in duruşmaya çıkmayabileceğinden şüpheli. 

Mübarek'in duruşmasının gergin bir an teşkil ettiğini ve eski cumhurbaşkanının duruşmaya gelmemesinin sokak çatışmalarına yol açabileceğini ifade ediyor.Leyne, Mısır halkının önemli bir kısmının askeri yönetimin eski cumhurbaşkanını korumak istediğine inandığını da ekliyor.

Şubat ayında gerçekleşen ayaklanmalar sonrası iktidarı terk eden Mübarek, gösterilerin gerçekleştiği 18 gün boyunca protestocuların öldürülmesiyle suçlanıyor.Ancak bu suçlamaya Mübarek'in 30 yıllık iktidarı boyunca gerçekleşen başka uygulamalar dahil değil. (BBC TÜRKÇE)