Huanqiu adlı sitenin haberine göre, Çin’in Şanşi şehrinde yaşanan olayda, Şanşi Çangzhi Zhangze Tarım ve Ticaret Bankası'nın patronu, tüm personelin önünde sekiz çalışanına dayak attı. 

Çin'de acımasız bir patronun, "çalışanlarının yeterince çalışmadıklarını" gerekçe göstererek, tahta sopayla her birinin kalçasına dörder kez şiddetli bir şekilde vurduğu görüntüler internette hızla yayıldı.

KİMSE TEPKİ GÖSTERMEDİ

Görüntülerde, resmi bir iş yemeği için buluşan şirket çalışanlarının gözü önünde gerçekleşen bu olay sırasında, kimsenin olaya tepki göstermemesi de dikkatlerden kaçmadı.

İbret olsun diye iş arkadaşlarının gözü önünde dövdü!

Şirket patronu, elindeki sopayla vurmadan önce bir süre çalışanlarını azarladı. Sopanın etkisiyle acıdan kıvranan çalışanların feryatları karşısında kimse girişimde bulunmadı.
Görüntülerde dayak yiyen kadın bir çalışanın, kalçasına aldığı şiddetli darbenin etkisiyle acıdan yere kapaklanmak üzere olduğu da gözlerden kaçmıyor.

BU OLANLAR İLK DEĞİL… 

Yerel basına göre, yaşanan bu olayın öncesinde de Çin'deki çalışanları rencide edici benzer durumlar gerçekleşmiş.
Kasım 2015’te, satış hedeflerini tutturamayan bazı çalışanlar bir göl etrafında elleri ve dizleri üzerinde emeklemeye zorlanarak cezalandırılmış. Görgü tanıklarının ifadesine göre, şehir merkezindeki Ruyi Gölü’nün etrafını tam tur emeklemeye çalışan insanların üstü başı parçalanmış ve herkesin önünde küçük düşürülmüşler.

İbret olsun diye iş arkadaşlarının gözü önünde dövdü!