Aileen Wuornos, 1956 yılında ABD’nin Michigan eyaletinde dünyaya geldi. Babası bir çocuğu taciz etmekten cezaevine girdi ve orada intihar etti. Annesi, iki çocuğu da ailesinin yanına bırakıp gitti ve bir daha çocuklarını hiç görmedi. Wuornos çok küçük yaşta aile içi istismara maruz kaldı.

Tecavüze uğrayan Aileen 14 yaşındayken hamile kaldı. Bu nedenle de evden kovuldu. Bebeği ise ondan alındı ve evlatlık verildi. Aileen’in artık kalacak bir yeri yoktu. Bir korulukta yatıp kalmaya başladı. Parayı ise erkeklerle beraber olarak kazanıyordu.

Aileen bir gün Michigan’ı tamamen terk etmeye karar verdi, yollara düştü. Defalarca tecavüze uğradı. Gittiği hiçbir eyalette 2 aydan fazla kalmadı. Florida’ya doğru gidiyordu ve bu seyahetlerden birinde 69 yaşında, bir yat kulübünün yönetici olan Lewis Gratz Fell ile tanıştı, evlendiler. Fakat Aileen’in ruhu bozulmuştu bir kere, kocasını dövdü. Evlendikten sadece bir ay sonra boşandılar.

Alieen defalarca tutuklandı. Uyuşturucu kullanıyordu, hırsızlık yapıyordu. 30 yaşına geldiğinde kullandığı uyuşturucular yüzünden paranoyaları artmaya başladı. 1986 yılında hayatının aşkı Tyria Moore ile tanıştı. Tyria bir lezbiyendi. Bu beraberlik Aileen’in bütün hayatını değiştirdi ve artık çok daha ciddi suçlara yönelmeye başladı.

1989 Kasım’ına kadar yaklaşık 4 yıl birlikte yaşadılar. Alieen çok para kazanmak istiyordu çünkü yeterince para kazanamazsa Tyria’nın onu terk edeceğini düşünüyordu. Ve bir gece ilk kurbanı Richard Mallory’le tanıştı.

Richard Mallory daha önce tecavüz suçundan hüküm giymişti. Mallory Alieen’i dövdü ve ona işkence yaptı. Alieen, Mallory’i öldürdü. Bu ilk cinayetiydi ama son olmayacaktı. Yaklaşık 7 ay sonra Aileen arka arkaya saldırmaya başladı ve tahminen bir ay içinde üç erkeği öldürdü. Mallory için nefsi müdafaa diyordu ama artık soygun için öldürüyordu.

Aileen üç cinayet daha işledi. 31 Temmuz 1990’da Troy Burress’i, 11 Eylül 1990’da polis için çalışan Charles Humphreys’i öldürdü. 19 Kasım 1990’da ise Walter Jeno Antonio öldürdü. Bu sırada Tyria, Alieen’den ayrıldı. Alieen bu ayrılığın ardından çok dikkatsiz hareket etmeye başladı.

Aileen üç cinayet daha işledi. 31 Temmuz 1990’da Troy Burress’i, 11 Eylül 1990’da polis için çalışan Charles Humphreys’i öldürdü. 19 Kasım 1990’da ise Walter Jeno Antonio öldürdü. Bu sırada Tyria, Alieen’den ayrıldı. Alieen bu ayrılığın ardından çok dikkatsiz hareket etmeye başladı.

Polis, çalışmaları sonucunda Alieen’i yakaladı ve Alieen’in suçlarını Tyria itiraf etti. Alieen 6 kişiyi öldürmekten birinci derecede suçlu bulundu. Cinayetlerle resmen suçlanmasının ve medyaya isminin verilmesinin ardından Aileen’e yönelik bir ilgi patlaması oldu. Alieen avukatları ve bazı polisler onun hikayesini basına satmak istediler.

Dava 14 Ocak 1992 tarihinde başladı. Alieen tüm cinayetleri nefsi müdafaa nedeniyle işlediğini söyledi. “Toplum beni bu hale getirdi” diyordu. Alieen 6 cinayetten ayrı ayrı yargılandı. Hepsinde suçlu bulundu. En büyük korkusu müebbet hapis cezası almaktı bu nedenle en başta söylediği “nefsi müdafaa” savunmasından vazgeçti. “Onlar hiçbir şey yapmadı ben öldürdüm” dedi.

9 Ekim 2002 tarihinde saat 9 sularında kendisine infaz edileceği resmen tebliğ edildi. Aileen ölümünden önce, vücudunun yakılmasını ve küllerinin ormanlık bir alana serpilmesini istemişti. Öyle yaptılar. Külleri Michigan’a götürüldü ve koru içine serpildi.