Güvenlik kaynakları, Fethul Bab'ın, Mısır Cumhuriyet Savcılığı'nın Fethul Bab hakkındaki "şiddete teşvik" suçlamasıyla yakalanıp mahkemeye çıkartılması kararı gereği gözaltına alındığını ifade etti.

Mısır güvenlik güçleri, daha önce yaptığı açıklamada, Salı ve Çarşamba günü evlere düzenlenen baskınlarda en az 66 kişiyi haklarında yakalama emri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldığını duyurmuştu.

‘ÜMİTSİZLİĞE DÜŞMEYİN’
Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden Bilteci, halka sabırlı olmaları ve ümitsizliğe düşmemeleri çağrısında bulundu. El-Cezire televizyonunda yayınlanan video görüntüsünde darbe karşıtlarına seslenen Bilteci, şunları söyledi:

"Kendime ve sizlere, ümitsizliğin; emin olan kişilerin ahlakı olmadığını, tam tersine Allah'ın vadettiği zaferin ve yardımın ahiretten önce dünyada gerçekleşeceğine inanmak olduğunu hatırlatıyorum. Davamız haklı bir davadır. Ne dışarıdan ne de içeriden kimsenin vesayetinin olmadığı bir hayat arzuluyoruz. Biz herhangi bir şahıs için değil ümmet için fedakarlık yapıyoruz."

Kızının öldürülmesi olayına da değinen Bilteci, "Allah, sesini kesmek için kurşunla öldürmek istedikleri o çiçek Esma'nın isminin ve resimlerinin tüm dünyada yüceltilmesini istedi. Herkes onu rahmetle anıyor, resimlerini Türkiye'de, Kabe'de ve Medine'de yükseklerde taşıyorlar. Bu da sadece Allah'ın istediğinin olacağını müjdeliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bilteci, İsrail'deki İslami Hareket Başkanı Raid Salah ile Birleşik Arap Emirlikleri alimlerinden Tarık Süveydan'a da kızının vefatının ardından yazdıkları yazılarından dolayı teşekkür etti.


AA