Kasım ayında Paris’te yaşanan IŞİD saldırılarının ardından ABD’deki tüm Müslümanların fişlenmesini ve Amerikan vatandaşı olmayan Müslümanların ABD’ye girişinin de geçici olarak engellenmesini öneren Trump, reklam filminde terör sorununa vurgu yapıyor ve Müslümanlar konusundaki tartışma yaratan ülkeye giriş yasağı fikrini tekrarlıyor.

Filmde ABD Başkanı Barack Obama’nın soruna olan yaklaşımını da eleştiren Trump, Obama’yı konuya doğru teşhis koymamakla suçluyor ve problemin adının “radikal İslamcı terör” olduğunu savunuyor.

Reklamda konuşan arka ses, ayrıca Trump’ın IŞİD’i yok edeceğini, IŞİD’in petrolünü alacağını ve yasadışı göçmenleri durdurmak için Meksika sınırına duvar öreceğini, duvarın parasını da Meksika’ya ödettireceğini söylüyor.

Kampanyası sırasında şimdiye kadar ilk kez bir TV reklamı hazırlayan Trump, “Amerika’yı tekrar büyük yapacağız” sloganıyla bitirdiği reklam filmini, Ted Cruz’la başa baş götürdüğü Iowa’daki ön seçime kadar televizyonlarda döndüreceğini söyledi.

Dün web sitesinden yayınladığı filmin gösterimi için ise Trump’ın haftada en az 2 milyon dolarlık bütçe ayırdığı açıklandı.


Tolga TANIŞ/Hürriyet