NEW YORK - Cinsel saldırı suçlamasıyla New York'ta tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn elleri kelepçeli vaziyette Harlem'de bir polis karakolundan çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Basın mensupları, Air France uçağına binmeden önce tutuklanan IMF Başkanı'nın yaklaşık 30 saattir tutulduğu karakoldan elleri arkadan kelepçeli çıktığını ve yorgun göründüğünü belirttiler.

Dominique Strauss-Kahn çıkışını bekleyen gazeteci ordusuna açıklama yapmazken, avukatları, müvekkillerinin kendisine yönelik suçlamaları vargücüyle savunacağını söylediler.
Avukatları, dün akşam yargıç karşısına çıkarılması beklenen Strauss-Kahn'ın yeni testler yapılacağı için bugün mahkemeye çıkarılacağını belirttiler.

New York polisi de, yeni DNA izleri bulabilmek amacıyla IMF Başkanı'nın kıyafetlerini inceleyebilmek için mahkemeden yeni bir izin aldı. New York polis sözcüsü John Grimpel, bulunabilecek yeni DNA izlerinin saç, sperm veya buna benzer bir kanıt olabileceğini belirterek, ayrıca vücut taraması yapmak için de yeni bir mahkeme izni almayı umduklarını söyledi.

‘DİPLOMATİK DOKUNULMAZLIĞI YOK’
Kendisine yönelik cinsel saldırı suçlaması karşısında Strauss-Kahn'ın diplomatik dokunulmazlığı bulunmadığını söyleyen Grimpel, Harlem'deki cinsel saldırı suçlularının götürüldüğü merkezde tutulan IMF Başkanı'nın bugün TSİ 17.30'da mahkemeye çıkarılacağını, kefaletle serbest bırakılıp bırakılmayacağı kararının ise hakime ait olduğunu kaydetti.

Bu arada, bir başka polis yetkilisi de, Strauss-Kahn'ı kendisine cinsel saldırıyla suçlayan New York'ta Sofitel tarafından işletilen otelde kat görevlisi olarak çalışan kadının IMF Başkanı'nı teşhis ettiğini belirtti.

32 yaşındaki otel çalışanının Strauss-Kahn'ı bir grup erkeğin arasından teşhis edip tanıdığı kaydedildi.



ntvmsnbc ve Ajanslar