Amerikan The Associated Press ajansının haberine göre New York polisi, adı Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası adaylar arasında adı geçen Strauss-Kahn'ın, New York'tan Paris'e uçmasına dakikalar kala uçağından indirildiğini ve bir otel görevlisine "cinsel saldırı"da bulunduğu şüphesiyle polis tarafından sorguya alındığını belirtti.

New York Polis Sözcüsü Paul Browne, Strauss-Kahn'ın, New York ve New Jersey Havaalanı İdaresi yetkilileri tarafından, Air France havayollarına ait uçaktan indirildiğini ve daha sonra polise teslim edildiğini kaydetti.

Strauss-Kahn'ın polis tarafından sorgulandığı ancak henüz herhangi bir suçlamanın yöneltilmediği bildirildi.

Browne, 32 yaşındaki otel görevlisinin, yetkililere, olayın Times Meydanı yakınındaki bir otelde Strauss-Kahn'ın odasına girerken meydana geldiğini anlattığını söyledi. Strauss-Kahn'ın çıplak şekilde odadan çıkarak kendisine "cinsel saldırıda" bulunmaya çalıştığını ifade eden görevlinin, bir şekilde odadan "kaçmayı" başararak, otel personeline olanları anlattığı ve personelin de polisi aradığı kaydedildi.

Browne, New York polisi otele geldiğinde Strauss-Kahn'ın oteli terk etmiş olduğunu, odasında cep telefonu ve kişisel eşyalarını bıraktığının gözlendiğini belirterek, "Öyle görünüyor ki, kendisi aceleyle çıkmış" dedi.

Otel görevlisinin, polis tarafından bölgedeki bir hastaneye götürüldüğü belirtildi. IMF'nin Washington'daki sözcüsü William Murray de kurumun şu anda olayla ilgili bir açıklama yapmayacağını kaydetti.

AVUKATI, SUÇLAMALARI REDDEDECEĞİNİ AÇIKLADI

ABD'nin New York kentinde bir otel görevlisine cinsel saldırıda bulunduğu şüphesiyle gözaltına alınan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, bugün ilerleyen saatlerde resmen tutuklanması ve hakkında suçlama yöneltilmesinin beklendiği bildirildi.

Uluslararası haber ajanslarında yer alan haberlere göre, New York Polis Teşkilatı Sözcüsü Paul Browne, yaptığı açıklamada, 62 yaşındaki Strauss-Kahn'ın bugün resmen tutuklanması ve hakkında suçlama yöneltilmesinin beklendiğini belirtti.

Browne, Strauss-Kahn'a, "cinsel suç eylemi, tecavüz girişimi ve yasadışı biçimde alıkoyma" suçlamalarının yöneltileceğini kaydetti. Browne, Strauss-Kahn'ın bir avukat tuttuğunu ve polise açıklama yapmadığını da söyledi.

Bu arada, Strauss-Kahn'ın avukatı Benjamin Brafman, Reuters'a yaptığı açıklamada, IMF Başkanının kendisi hakkındaki suçlamaları reddedeceğini kaydetti.

Fransa'da gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalist Parti'nin olası adayları arasında adı geçen Strauss-Kahn, Air France havayollarına ait uçakla New York'taki JFK Havaalanından Paris'e uçmasına 10 dakika kadar kala uçağından indirilmiş ve Times Meydanı yakınındaki lüks Sofitel Oteli'nin geceliği 3 bin dolar olan suitinde bir otel görevlisine "cinsel saldırı"da bulunduğu şüphesiyle polis tarafından sorguya alınmıştı.

YEREL MAHKEME ÖNÜNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Browne, Strauss-Kahn'ın diplomatik dokunulmazlığının olmadığını ve bugün yerel mahkeme önüne çıkarılmasının beklendiğini kaydetti.

Strauss-Kahn'ın, bugün Almanya'da, borç yükü içindeki Yunanistan'a yardımlar konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşme yapması, Pazartesi ve Salı günleri de Brüksel'de AB maliye bakanları toplantısına katılması öngörülüyordu.

Konuyla ilgili olarak IMF'dan henüz bir açıklama yapılmadı. IMF Başkanlığına 2007 yılının Kasım ayında getirilen Strauss-Kahn'ın görev süresi gelecek yıl doluyordu.

Strauss-Kahn hakkında daha önce de 2008 yılında, IMF'de çalışan Macar kökenli evli kadın Piroska Nagy ile girdiği gönül ilişkisi yüzünden soruşturma açılmış ve IMF Başkanı, bu olaydan ötürü eşi dahil herkesten özür dilemişti. Daha sonra IMF'nin karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu, Strauss-Kahn'ın, kamuoyuna yansıyan evlilik dışı ilişkisine karşın, görevinde kalmasını kararlaştırmıştı.