Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, "fuhuşa teşvik ve aracılık etmek" iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Lille Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Strauss-Kahn hakkında verilen beraat kararında "ceza yasasında yaptırımı olmayan bir müşteri davranışı sergilemiştir" ifadesine yer verildi.

Davada sadece Carlton Oteli eski yetkilisi Rene Kojfer hakkında 1 yıl hapis cezası verildi ve ceza ertelendi. Aynı davada yargılanan Kahn'ın iş arkadaşları Fabrice Paszkowski ve David Roquet suçlamalardan beraat etti. "Dodo la Saumure" adıyla tanınan ve 2 yıl hapis cezası alması istenen otel sahibi Dominique Alderweireld hakkında da beraat kararı verildi.

12 ERKEK VE 2 KADIN YARGILANMIŞTI

IMF eski Başkanı'nın Paris, Brüksel, Lille, Washington ve New York şehirlerinde 2008-2011 yıllarında "fuhuş ağı" oluşturma suçlamasıyla yargılanmasına karar verilmişti. Strauss-Kahn'ın Lille şehrindeki Carlton Oteli'nde fuhuş partilerine katıldığı iddia edilmişti. Eski IMF Başkanı hakkında 10 yıl hapis cezası ve 1,5 milyon avro para cezası istenmişti. Şubat ayında savcılığın Strauss-Kahn için takipsizlik kararı talep ettiği davada, partilerde yer aldığı iddia edilen 12 erkek ve 2 kadın yargılanmıştı.

Strauss-Kahn, Fransa'da son cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayıyken, ABD'de kaldığı bir otelde oda görevlisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından adaylıktan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Dominique Strauss-Kahn hakkında daha sonra fuhuş yapmak, bir kadın gazeteciye cinsel tacizde bulunmak iddialarıyla davalar açılmış ancak beraat etmişti.