Eski IMF Başkanı ve eski İspanya Ekonomi Bakanı Rodrigo Rato'nun banka hesapları ve tüm finansman faaliyetleri Madrid 35 nolu mahkemesi hakimi Enrique de la Hoz'un talimatıyla bloke edildi.

Rato hakkındaki yolsuzluk ve para aklamayla ilgili olarak başlatılan soruşturmaya bakan hakim De la Hoz, Rato'nun 20 yıllık tüm banka hesaplarının ve finansman hareketliliğinin incelenmesi talimatını verdi.

Mali polis ekipleri tarafından ev ve iş yerlerinde yapılan aramalara bugün de devam edilen Rato'nun bazen görevlilerin yanında bulunarak görevlilere yardımcı olduğu belirtilirken, henüz hakim karşısına çıkarılmamasından dolayı tutukluluğunun söz konusu olmadığı belirtildi.

66 yaşındaki Rato, İspanyol basınına daha önce yaptığı açıklamalarda hakkındaki tüm suçlamaları ret etmişti.

İspanya'da halen iktidarda bulunan Halk Partisi'nin (PP) sembol isimlerinden olan, geçmişte Ekonomi Bakanlığı görevinde de bulunan eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rato, son olarak iflas edip devlet yardımıyla kurtulan Bankia bankasının da 2010-2012 yılları arasında başkanlığını yapmıştı.

Öte yandan İspanya'da siyasi çevreler, Rato'ya yöneltilen suçlamaların gelecek Mayıs ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde mensubu olduğu Halk Partisinde de ciddi kaygı meydana getirdiği yorumlarını yapıyor.