Soruşturmaya yürüten yargıç Justice Hallett, İngiliz İstihbarat Servisi'nin (MI5) saldırının arkasındaki kişi olan Muhammed Sıddık Khan'ı bildiği halde neden saldırıyı önleyemediğini soracak.

Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde gizli bir oturum gerçekleştirilecek. Bu gizli görüşmeye soruşturmayı yürüten yargıç Justice Hallett ile birlikte sadece davaya müdahil olan avukatlar katılabilecek. Bu arada ilk kez saldırıya ait bazı delillerin açıklanması bekleniyor. Bu deliller söz konusu terör saldırısına ilişkin görüntüler, fotoğraflar ve saldırıdan hemen sonra güvenlik ve ilk yardım birimleri arasındaki konuşmalardan oluşacak. Bu görüntü ve fotoğrafların ise saldırıda ölen kişilerin yakınları düşünülerek dikkatli bir şekilde seçildiği belirtildi. Bu bağlamda ölen kişilere ait görüntü ya da fotoğraflar yayınlanmayacak.

Ancak bu materyallerin radikal çevrelerin iştahını kabartacağı ve kendilerine örnek alacaklarını savunan bazı avukatlar söz konusu deilillerin yayınlanmasına karşı çıkıyor.

İstihbarat Servisi MI5'ın terör olaylarının arkasındaki kişi olan Muhammed Sıddık Khan'ın saldırıdan önce takip ettiği ve neden önleyemediği sorgulanacak. Bu durum olaylarda ölen kişilerin yakınlarını da rahatsız ediyor. Saldırının önlenip önlenemediğinin sorgulanacağı soruşturma 5 ay sürecek.

(CİHAN)