İngiltere’nin batısındaki Gloucestershire bölgesinde ‘Missy’ adlı bir kedinin belediye binasına girip çıkabilmesi tartışmalara sebep oldu.

Kedinin kalması ve gitmesi yönünde ‘çakışan’ fikirler olduğu için, Tewkesbury Belediyesi çalışanları, kedinin ofiste kalıp kalamayacağıyla ilgili özel bir panel oluşturacak ve toplantı yapacaklar. Missy, geçen yazdan beri neredeyse her gün belediye binasına giriyor.

Kedinin sahibi binanın yakınlarında yaşadığı için kedisinin belediye binasına gerçekleştirdiği davetsiz ziyaretlerine aldırmıyor.

Ancak Tewkesbury Belediye Başkanı Karen Brennan, Missy’nin binaya girişinin devam edip etmemesiyle ilgili özel bir panel hazırlanmasını istiyor.

KEDİ HAKKINDA KARAR BU HAFTA VERİLECEK
Konunun bu hafta belediye meclisinin finans ve istihdam komitesi tarafından tartışılması bekleniyor. Başkan Brennan, “Ofis işlerin yürütüldüğü bir mekandır ve burada bir kediye ihtiyacımız yok. Sağlık, güvenlik ve sigorta gibi meseleler de var” dedi.

Brennan, belediye binasına gelenlerin kediye alerjileri olma durumunda etkilenebileceklerini ve belediye çalışanlarının işlerini yapmaktansa kediyle vakit geçirebileceklerini belirtti.

Memurlardan Helen Railton-Price ise kedinin morallerini yükselttiğini söylüyor. Başkan Brennan ise kedi maması kokusu ve mama kaplarını yıkamak durumda kalmanın nasıl moral yükselteceğini anlamadığının altını çiziyor.

Bir belediye meclisi üyesi tartışmaların tuhaflığını vurgulayarak, “Belediyenin yapacak daha önemli işleri var. Yapmamız gereken çok şey var” dedi ancak isim vermedi.

Missy’nin kalması taraftarı olan memurlar daha önceden köpekleriyle işe gelen belediye başkanlarını örnek gösteriyorlar.


Haber: Halil YETKİNLİOĞLU/Hürriyet