İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nın Sözcüsü John Bercow, milletvekillerinin önceki gün üzerinde anlaştığı eşcinsel evliliğin resmileşmesiyle ilgili yasa tasarısının Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onaylandığını açıkladı.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle, ülkede ilk eşcinsel evliliklerin gelecek yıldan itibaren yapılması bekleniyor. Yasayla, eşcinsel çiftler hem resmi, hem de dini törenlerle evlenebilecek, kadın-erkek evliliklerindeki aynı hak ve düzenlemelere sahip olacak. Ayrıca daha önce "medeni ortaklık" yoluyla hayatını birleştirmiş eşcinsel çiftler, bunu "evliliğe" çevirebilecek.

CAMERON GERİ ADIM ATMADI

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den bazı milletvekillerinin yasaya karşı çıkmasına rağmen, parlamentonun çoğunluğu ve Cameron yasayı destekledi. Cameron daha önce yaptığı açıklamada, "Eşcinsellerin de evlenme hakkı olduğunu düşünüyorum" demişti.  Ancak ülkedeki bazı Katolik din adamları yasanın evlilik kurumuna zarar verdiğini savunuyor.

İngiltere'de "medeni ortaklık" adı altında eşcinsel çiftler 2005 yılından bu yana hayatını birleştirebiliyordu. Ancak eşcinsel çiftler kiliselerde ve dini kurumlarda evlenemiyor ve "evli" olarak adlandırılmıyordu.


AA