2013’te Lee Rigby ismindeki İngiliz askerinin Londra’da satırla öldürülmesine benzer bir plan hazırlayan 19 yaşındaki İngiliz genç, 22 yıl hapis cezası aldı.

Sonradan Müslüman olan Brusthom Ziamani, Ağustos ayında siyah bir bayrağa sarılı 30 santimetrelik bir bıçak ve çekiçle yakalanmıştı. Londra’nın güneydoğusundaki Camberwell’de yaşıyan Ziamani, yakalanmasından saatler önce eski kız arkadaşına cinayet planını detaylı bir şekilde anlatmıştı.
Yargıç Timothy Pontius, hükmü açıklamadan önce Ziamani’nin Facebook’taki ve telefonundaki mesajlarının “Kuran’ın yanlış tefsirini tamamen içselleştirdiğini gösterdiğini” belirtti.
Yargıç, “19 Ağustos’ta yakalanmasaydı, açık bir şekilde ifade ettiği niyetini gerçekleştirmek için bıçak ve çekici birkaç saat içinde kullanabilirdi. Bu durum, Londra sokaklarında korkunç vahşetin bir kere daha yaşanmasına neden olacaktı. Sanık, bir başka Rigby arıyordu. Ancak bir asker bulamasaydı, herhangi bir polis ya da otorite figürü de amacına hizmet ederdi. Bir elinde bayrak, diğer elinde avıyla fotoğraf çektirebilirdi” dedi.
Ziamani, Lee Rigby ismindeki İngiliz askerini Londra’da satır ve bıçaklarla öldürdükten sonra müebbet hapis cezası alan Michael Adebolajo ve Michael Adebowale’ye hayranlığını defalarca belirtmişti.
Ağustos ayında İngiltere ‘uluslararası terör tehdidi’ seviyesini ‘önemli’den ‘ciddiye’ yükseltmişti. ‘Ciddi’ seviyesi, ülkedeki olası ‘terör’ tehdidiyle ilgili ikinci en önemli seviye anlamına geliyor.