Sosyal medyada yorum adı altında atılan hakaret tweetleri İngiltere'de de gündem oldu. İngiltere, Twitter'da hakarete cezayı arttırma kararı aldı, sanal taciz ve tehditlere karşı verilen fiili cezalar 4 katına çıkarıldı.

ONLİNE TEHDİDE 2 YIL HAPİS
Birleşik Krallık sınırları içerisinde, bundan sonra online tehdit veya taciz suçu işleyenler 2 yıla kadar hapisle yargılanabilecek. Daha önce İngiltere'de sanal tehdit 6 aya kadar yargınlanma ile sınırlıydı.

Karar, TV sunucusu Judy Finnegan ve kızına twitter üzerinden tehdit mesajları yağması kararın alınmasında büyük rol oynadı.

PARMAKLIKLARIN GERİSİNDE YAŞAMAK ONLARI AKILLANDIRIR
Konuyla ilgili Adalet Bakanı Chris Grayling geçtiğimiz günlerde ''Sosyal medya haydutları etrafa zehir saçan korkaklardır ve yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir. Sanal ortamdaki ağır hakaretlerin, cinsel aşağılamaların, küfürlerin, tehditlerin bundan böyle hiçbiri cezasız kalmayacak. İki sene parmaklıkların gerisinde yaşamak onları akıllandırır.'' açıklaması yapmıştı.

POLİSİN YETKİSİ DE ARTACAK
İngiliz Ceza Kanunu'nda yapılan bu değişiklik, polisin yetkilerini de arttırıyor. Polis, internet haydutları hakkında daha fazla bilgi toplama yetkisine sahip olacak ve bu davalara bakan asliye hakimleri, suçun ağır olması halinde dosyayı ağır ceza mehkemesine gönderecekler.

ONLİNE TERÖRİZM
Bu değişiklikle beraber, sanal ortamdaki internet suçları online terörizm olarak algılanacak ve cezalar dört kat arttırılıp iki seneye çıkarılacak.